Op vakantie in het buitenland en toch internet!

Op vakantie in het buitenland en toch internetHebben jullie dat ook altijd, dat je in het buitenland op vakantie gaat en dat er wordt gezegd dat er een WIFI netwerk beschikbaar is, maar bij aankomst kom je er dan achter dat het eigenlijk helemaal niet zo goed werkt. Bijvoorbeeld bij campings zie je vaak dat er maar een beperkt gebied dekking heeft. Iedereen zit daar dan s ’avonds op een kluitje bij elkaar met zijn telefoon, iPad of laptop en traag dat het dan is. Ik heb het verschillende keren meegemaakt, maar deze vakantie zou het allemaal anders gaan. Ik wilde op vakantie in het buitenland en toch overal internet hebben.

Ik wilde niet meer afhankelijk zijn van het WIFI netwerk op de camping, overal waar ik heen zou gaan wilde ik internet tot mijn beschikking hebben. Als de kinderen een keer iets wilde zien op YouTube of bijvoorbeeld uitzending gemist dan moest dat ook geen probleem zijn. Daarnaast wilde ik ook niet vastzitten aan één bepaald toestel of apparaat wat dan de mogelijkheid tot internet had. En als laatste leek het me wel heel erg handig als de kinderen gewoon gelijktijdig iets konden doen op internet. Ofwel met meerdere apparaten gelijktijdig op internet.

Hieronder mijn eisen kort opgesomd:

 • Overal in mijn vakantie land de beschikking over internet. In mijn geval was dat Italië.
 • Niet afhankelijk van één apparaat, de mogelijkheid om op verschillende apparaten te kunnen internetten. Smartphone, iPad of laptop etc.
 • Gelijktijdig internetten op verschillende apparaten.
 • Snelheid 3G of beter
 • Data bundel groot genoeg.

Behoorlijk wat eisen dacht ik toen ik ze opgesomd zag staan, ik had er dan ook een hard hoofd in op dit zou gaan lukken. Ik heb namelijk een abonnement bij Telfort en deze hebben natuurlijk niet één of andere tijdelijke bundel om voordelig te internetten in het buitenland. Nee, daarvoor kun je bij T-Mobile of Vodafone terecht. Maar na onderzoek kwam ik er ook al snel achter dat dit verre van zaligmakend was. Deze opties zijn namelijk alleen maar interessant als je alleen maar je mail wilt controleren, maar met 2 kinderen die wel eens een filmpje kijken of een spelletje spelen was dit absoluut geen optie.

Toen kwam ik ineens bij mijn zoektocht op een Mobile WIFI Router terecht. Deze zijn er verschillende maar de meest bekende zijn wel de Mobile WIFI Routers van HUAWAI. Deze apparaatjes zijn echt super. Hier kun je namelijk gewoon een telefoonkaartje instoppen en na wat settings te hebben gedaan, heb je dan uiteindelijk de beschikking over internet. Het voordeel van zo’n Mobile WIFI Router is dat je er dus een aantal verschillende apparaten tegelijk op aan kunt sluiten.

Wil je weten waar deze router worden verkocht, klik dan hier.

Uiteindelijk ben ik binnen gestapt bij een lokale telefoon provider in het desbetreffende land en heb hier een pre-paid kaartje gekocht met als extra een data bundel, in mijn geval van 10GB. Het kon ook minder, maar ik had geen idee hoeveel ik zou gaan gebruiken. Achteraf gezien heb ik er niet verkeerd aan gedaan. Ik kwam redelijk dicht in de duurt van de 10GB. Ik had namelijk hulp van 2 kinderen en mijn partner. Uiteindelijk had ik dus precies wat ik wilde hebben, aan al mijn eisen was voldaan. Ik kan dan ook niks anders dan de conclusie trekken: had ik dit maar eerder gedaan.

Vraag wel om de APN settings, deze heb je namelijk nodig bij het instellen. Zonder deze settings is de kans groot dat je internet niet aan de praat krijgt.

Ik ben heel benieuwd naar jou ervaringen van internetten in het buitenland. Welke oplossing werkt voor jou prima?

Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat.

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

61 Kommentaar

 1. Beste allemaal!
  Er is nu een eenvoudige oplossing voor internet op je smartphone en tablets/laptops in het buitenland in de vorm van een app. Dus je hebt geen router of aparte simkaart meer nodig. Download de gratis app FLEXIROAM X en schaf de sticker aan. Je plakt de sticker over je eigen simkaart en voilá, je hebt (bijna) overal ter wereld internettoegang voor 3ct per MB. Hotspot functie is toegestaan, dus je kan op een onbeperkt aantal apparaten internetten. Niet bedoeld voor grote verbruikers. Wel bedoeld voor internet waar geen wifi beschikbaar is. Vooralsnog is deze oplossing erg goed voor Globetrotters, want binnen Europa is het roamingprobleem wel zo’n beetje opgelost. Stickers verlopen niet. De stickers zijn gratis, maar je betaalt wel verzendkosten van €8,65

 2. Hallo Jean-Pierre,

  Bedankt voor je informatie. Maar toch nog een vraag. Werkt de Tp link M3750 ook in Duitsland, waar ik met mijn mobiel zelden bereik heb?
  Of heb ik dan iets anders nodig?

  Vriendelijke groet,

  • Jean-Pierre Broeders

   Beste Ingrid,

   Of de TP Link M3750 wel of niet werkt heeft te maken met welk kaartje je erin stopt.
   Stel je mobiel heeft verbinding met netwerk A, waarbij je eigenlijk altijd slecht internet hebt of wellicht zelfs helemaal niet.
   Dan is het niet verstandig om een kaartje van die provider aan te schaffen en in je mifi router te stoppen.
   Deze zal op die zelfde plek ook geen bereik hebben.
   Is dat duidelijk? Het ligt dus niet aan de mifi router maar aan de provider in combinatie met de lokatie waar je bent.

   Gr.
   Jean-Pierre

 3. Hoi Jean Pierre,

  Ik vertrek per 1 september naar spanje.
  Ik heb een huawei e578s32a mifi router gekocht.
  Nu wil ik in spanje een internetkaart kopen.
  Ik gebruik zeker 15gb of meer in een maand.
  Wat raad jij mij aan?

  • Jean-Pierre Broeders

   Beste Rob,

   Ik denk dat je zelf het antwoord al wel weet, je hebt namelijk al een keuze gemaakt.
   Je hebt namelijk al een mifi router gekocht.
   Je zou dus vanuit Nederland een kaartje kunnen regelen wat je daar kunt gebruiken, maar dat is waarschijnlijk duurder dan in Spanje een prepaid kaartje te kopen.
   Wat ik je dus zou aanraden is om vooraf vanuit Nederland al proberen uit te zoeken welke providers er zijn en welke winkel dicht in de buurt van je bestemming ligt.

   Gr.
   Jean-Pierre

 4. Hoi Jean-Pierre,

  Binnenkort ga ik met twee kinders naar een huis in Frankrijk zonder wifi. Nu heb ik een mifi apparaatje van TP link en zat te kijken naar de prijzen om op te laden. Ik dacht dat de tarieven verlaagd waren, maar betaal bij wifiboxx voor 1250 mb 29 euro.

  Is het nog steeds slimmer om in Frankrijk een sim kaartje te kopen? Ik snap het niet zo goed, zie door de bomen het bos niet meer.

  Alvast bedankt voor je antwoord,
  Groetjes Judith

  • Jean-Pierre Broeders

   Beste Judith,

   Er bestaat op dit moment geen roaming meer binnen Europa. Dit houd in dat je met je eigen telefoon gewoon binnen je bundel kunt internetten in een ander land in Europa. Je zou dus ook je eigen internet kunnen delen met je telefoon en wellicht tijdelijk even je data bundel verhogen. Ik snap dat je zegt dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Er zijn inmiddels al zoveel aanbieders van pre-paid kaartjes en daarnaast ook het feit dat er geen roaming meer bestaat in Europa.
   Je zult je jezelf dus een aantal vragen moeten stellen.
   – Heb ik een grote data bundel voor mijn GSM?
   – Zo nee, wat zijn de kosten om tijdelijk mijn data te laten verhogen?
   – Wil ik uberhaubt mijn data sharen via mijn telefoon?
   – Wil je het gemak van een mifi en zo ja wil je het allemaal van te voren regelen in eigen land of durf je het risico te nemen om het in het buitenland te regelen?

   Ik denk dat je met deze vragen wel een antwoord krijgt wat je precies wil!?

   Succes.
   Gr.
   Jean-Pierre

 5. Dag Jean-Pierre,

  Leuk en interessant artikel! Ik ben van GOOSE VPN (www.goosevpn.com/nl), we zijn de eerste en enige VPN aanbieder en hebben een zo’n makkelijk mogelijke VPN ontwikkeld. Wellicht leuk om eens te vermelden op de website?

  Groetjes,

  Joeri

 6. Hoi Jean Pierre,
  al druk met de voorbereiding voor de vakantie 2017, de internet eisen van mijn pubers kennende moet er dus internet zijn. ookal wordt er alleen maar gechilled :).
  Ik ga naar de Dordogne en moet dus kiezen tussen een huis met wifi en een zonder wifi, maar dat levert al wel een behoorlijk prijsverschil op.
  Kan ik dus met 4 pubers mee gebruik maken van een extra mobiel met een extra internetdata bundel ? Gaat het dan lukken om 4 pubers te voorzien van youtube en internet ? Welke provideer heeft in de Dordogne hierbij het beste bereik. Ik heb ookwel eens problemen gehad met een provider in Frankrijk, ze beweren dat je er mee kunt internetten in Europa maar ineens net niet in dat gebied ? Dank alvast voor de moeite !
  Kaatje

  • Jean-Pierre Broeders

   Beste Kaatje,

   4 pubers, dat zal niet meevallen 🙂
   Ja, en hoeveel data hebben die pubers dan wel niet nodig!? Sorry, maar ik heb geen idee. Ik heb de pubertijd al lang achter de rug 🙂
   Vanaf 15 juni dit jaar bestaan er geen roaming kosten meer binnen europa. Dit houd in dat het niet meer uitmaakt of je nu internet op je mobiel in Nederland of bijvoorbeeld in Italie. Tegenwoordig hebben de meeste pubers volgens mij wel een eigen telefoon met data bundel, dus je zou ook kunnen zeggen dat ze zelf maar een tijdelijke bundel moeten regelen gedurende de vakantie. Ze snappen zelf ook wel dat die snel op is als ze alleen maar op youtube zitten. Je zou best een 10GB data kaartje kunnen aanschaffen, maar ik heb echt geen idee hoe lang je hier dan mee kunt doen.
   Hopelijk kun je wat met mijn antwoord.
   Succes met het maken van je keuze.

 7. Toch nog een vraagje dat je- hoop ik- zeer snel kan beantwoorden: op de bewuste website staan ook een aantal combinaties (met accessoires): heb ik die (of bepaalde ervan) nodig om te werken met mijn laptop?

  • Jean-Pierre Broeders

   Beste Johan,

   Nee hoor deze combinaties heb je niet nodig om met een laptop te kunnen werken. (als je laptop tenminste een ingebouwde wifi adapter heeft)

 8. Hallo,

  Daarnet je interessant bericht gelezen. Ik ga geregeld verblijven in de buurt van Milaan (Legnano). In je bericht staat een link naar routercenter, waar HUAWEI-toestellen staan van uiteenlopende prijs. Kan je er mij een van aanbevelen?
  Dank bij voorbaat,
  Johan

  • Jean-Pierre Broeders

   Beste Johan,

   Dank je voor je reactie, altijd leuk te horen wanneer mensen mijn artikel lezen.

   Jou vraag is eigenlijk moeilijk te beantwoorden. Het hangt namelijk af wat je er allemaal mee van plan bent. Als je namelijk een snelle download en upload wil hebben zou ik je een 4G apparaat aanbevelen. Gaat het je alleen maar om een beetje internetten en mailen, dan zou een 3G apparaat prima moeten voldoen. Het nadeel van de 4G apparaten is wel dat ze een stuk duurder zijn, dus dan krijg je weer snel te maken met of je het er wel voor over hebt of niet. Als je kijkt naar prijs/kwaliteit, dan ziet de TP-Link M7350 er wel goed uit. Hij is relatief goedkoop ten opzichte van de HUAWEI apparaten en is ook nog eens 4G.
   Daarom zou ik je het volgende willen adviseren.
   – Heb je het geld ervoor over en wil snelheid, dan zou ik een 4G van HUAWEI nemen.
   – Is snelheid niet belangrijk en heb je er niet zoveel geld voor over, dan zou ik de HUAWEI E5330S-2 nemen.
   – Wil je snelheid maar zijn de 4G’s van HUAWEI je toch iets teveel van het goede, dan zou ik voor de TP-Link M7350 gaan.

   Ik hoop dat ik je vraag een beetje heb kunnen beantwoorden.

   • Van harte bedankt voor je advies, Jean-Pierre, ik ga voor de TP-Link M7350 en hoop dat alles goed werkt daar in Legnano.

    Vriendelijke goeten,

    Johan

 9. Ik heb een mifi gekocht, en een wereld sim card die je overal kan opwaarderen via iDEAL of creditcard.
  Werkt heel simpel

  • Jean-Pierre Broeders

   Beste Gerdy,

   Leuk om te horen dat je een mifi hebt gekocht en een bijbehorende wereld sim card hebt aangeschaft.
   Zou je a.u.b. nog kunnen delen welke en waar je de mifi en wereld card hebt gekocht. Wellicht help je hier weer andere mensen mee.

   Alvast bedankt!

 10. Wij hebben een huis gehuurd in zuid Frankrijk. Hier is helaas geen WiFi beschikbaar maar wel een vaste internetkabel.
  Wat zou voor ons de beste oplossing zijn?
  Er gaan 6 jongeren mee en die willen het liefst natuurlijk allemaal tegelijk verbinding met WiFi kunnen maken.
  BVD

  • Beste Elly,

   Er van uitgaande dat de vaste internet kabel gewoon een kwestie is van in een laptop steken en gelijk werken, dan kun je eenvoudig een accesspoint aanschaffen van een paar tientjes. De accesspoint zorgt er dan voor dat het vaste internet signaal beschikbaar wordt gemaakt via WIFI. Gewoon een kwestie van de internetkabel in de accesspoint stoppen en het een en ander instellen in de accesspoint.

   Gaat het internetten op een andere manier door bijvoorbeeld eerst in te moeten loggen op een website alvorens te kunnen internetten, dan gaat bovenstaande oplossing helaas niet op. Dan wordt het allemaal wel wat ingewikkeld.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

 11. Johan Boudewijn

  Wij gaan over 14 dagen naar Italië. Zie bij provider Wind dat ze een 12 GB simkaartje aanbieden voor 25 Euro. Zij zitten ook overal in Italië. Hebben ook een zoekfunktie op hun site voor vestigingen. Kaartje leeg, dan gooi je hem weg. Koop een nieuwe of geef het restant met tegoed weg.

 12. Goedemorgen,
  Wij hebben sinds kort ook een Huawei Mobile Wifi router en ben er (hier in nederland) heel tevreden over. Binnenkort gaat hij mee naar Frankrijk en wil hiervoor mijn Sim van KPN voor gebruiken. Zover ik heb kunnen zien zijn de tarieven voor internet in het buitenland (EU) m.i.v. 30 april 2016 aanzienlijk verlaagd. Medio 2017 zullen ze in de EU nationale tarieven rekenen. Heb ik dat goed gelezen of vergis ik me nu enorm en vliegen de MB’s er straks uit?
  Bedankt voor je reactie.
  Groeten,
  Nicole

 13. Beste Jean-Pierre,

  ik ga deze zomer naar Italie en heb een oude huawei e560 mifi.
  Nu wil ik in Italie ook een 10 gb prepaid kopen en die in de mifi doen omdat ik voor mijn werk elke dag een video moet streamen( bekijken)
  Welke kaartje heb jij gekocht? en waar kan ik dat daar het beste kopen?
  En ik zag dat ik de apn aan kan passen door dat via internet te doen maar> het kaartje werkt dan nog niet dus hoe deed jij dat?
  Ik heb op dit moment er een extra kaartje inzitten van mijn telefoon abbo waar ik 6 gig mee heb maar dat wordt te duur om te gebruiken ben ik bang.
  dank je alvast.

  • Beste Ilonka,

   Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet meer weet welke provider. Ik heb er verschillende gehad. Ik keek gewoon welke ik op mijn telefoon ontving en welke een sterke verbinding had en dan ging ik op zoek naar een winkel van hun in de buurt.
   Die APN settings kun je gewoon wijzigen als je geconnect bent met de router. Ondanks dat je er namelijk geen telefoon kaartje in hebt zitten, kun je wel connecten naar de wifi router en kun je er op inloggen.

   Gr.
   JP

 14. Dag Jean Pierre,
  dank voor je uitleg. ik heb recent een Huawei Mifi aangeschaft. Ik kan dus bijvoorbeeld een Duitse prepaid simkaart kopen en gebruiken. Je zegt ergens dat je wat instellingen moet aanpassen. Waar moet ik dan aan denken. Is dat lastig voor een leek ? Ik hoor graag van je.

  • Beste Wim,

   Nee, dat is niet echt heel lastig, maar het helpt zeker als je technisch aangelegen bent. Ik zou je willen adviseren om het vooraf gewoon even in Nederland te proberen met je huidige sim kaartje. Wanneer je dit aan het praat hebt zou je het ook moeten kunnen in het buitenland. Het scheelt je dan wellicht een hoop frustratie minder mocht je er wat moeite mee hebben. Je kunt ook eens in je bestaande telefoon kijken, daar heb je ergens ook APN settings staan.

   Succes.

 15. Bart van eden

  Ik had een vraag ben internationaal vrachtwagenchauffeur ik rij alleen in de eu.
  Heb gemiddeld telefoon rekeningen van zo n 3/400€ Maar ook wel eens ng hogere uitschieters door t vele internet buitenland kan niet zonder ivm opdrachten per mail of fb . Gebruik zo n 11 gb per maand zou zo n WiFi router voor mij de oplossing en wat kan ik het goedkoopst gebruiken dan Mvg

  • Beste Bart,

   Ik neem aan dat je meerdere landen doorkruist? Dan wordt het wel een stukje lastiger namelijk. Deze oplossing is prima als je een tijdje in hetzelfde land blijft. Het is geen doen om voor elk land een apart kaartje aan te schaffen en dit telkens te moeten wisselen.
   Vanaf 1 juni of 1 juli 2016 ben even de exacte datum kwijt, zijn de bel en internet tarieven binnen Europa verlaagd. Wellicht is het voor jou interessanter om gewoon een goede provider te zoeken in Nederland waarbij je gewoon een bundel hebt die voor heel Europa geldt i.p.v. de beschreven oplossing.

  • Beste Bart,

   Dit kwam ik deze week toevallig tegen, wellicht is dit wel een goede oplossing voor jou: http://www.bitebird.com/

   Gr.
   JP

 16. Wat een interessant artikel. Had nog niet eens bij deze mogelijkheid stilgestaan.. Weet jij toevallig of ze deze (data)simkaarten ook in Luxemburg verkopen en welke tarieven ze daar hanteren. Online kan ik er namelijk niets over vinden.. 🙁

 17. Hallo

  we gaan op vakantie naar Duitsland, en hebben hele slechte ervaringen met Hollands Nieuwe daar, kunnen we dat probleem ergens mee oplossen
  wat moeten we dan aanschaffen? en wat kost dit?
  en kunnen we ook verbinding op de laptop krijgen? wat moeten we dan doen?
  en wat zijn de kosten

  • Beste Cees,

   Met Hollands Nieuwe heb ik geen ervaring. Wat ik wel weet is dat er in Nederland maar 3 GSM netwerken zijn, en wel KPN, Vodafone en T-Mobile. Alle andere providers maken gebruik van de 3 genoemde netwerk providers. Nogmaals, geen idee waar Hollands Nieuwe gebruik van maakt.
   Om dit probleem uit de weg te helpen kun je het beste een WIFI mobile router aanschaffen zoals ik heb beschreven in de post. Je hebt dan alle vrijheid omdat het een router is waarvan de werking hetzelfde is als je wifi router thuis die je van je internet provider hebt gehad. Hier kun je ook met elk apparaat verbinding mee maken.

   Je zult zelf moeten uitzoeken welke lokale provider een goed bereik heeft op je vakantie locatie in het buitenland. Dit zie je snel genoeg door te kijken op je mobiel welk netwerk je daarop hebt. Is dit niet goed, kies dan eens handmatig een andere en kijk hoe het bereik dan is. Weet je wel netwerk een goede dekking heeft dan weet je waar je een data prepaid kaartje van moet hebben en kun je op zoek naar een winkel in de buurt.

 18. Beste Jean-Pierre

  Als ik een in Griekenland een prepaid simkaart koop. Hoe kom ik dan aan die 10 GB data? Wordt dat op die simkaart gezet? Of krijg je dat apart erbij.

 19. Hallo Jean Pierre
  weet je ook hoe het functioneert wanneer ik tijdens de vakantie in meerdere landen sorfen wil, bv ben 3 dagen in duitsland, ga verder naar zwitserland en blijf daar 3 dagen en daarna italie?
  Moet/kan ik dan voor elk land een kaartje kopen of bestaan er ook kaarten die ik tijdens een bepaald tijdsbestek in meerdere landen gebruiken kan?

  • Beste Petra,

   Daar zijn wel kaartjes voor te krijgen, maar die zijn heel duur. Het beste kun je dan gewoon bij je eigen telecom provider navragen voor een internet buitenland bundel. Met zo’n bundel krijg je niet veel data, vaak maar 100MB, maar dat is vaak wel genoeg om mails te checken. Voor uitgebreid te kunnen internetten zul je dan inderdaad iets anders moeten verzinnen.

   Met vriendelijke groet,
   Jean-Pierre

 20. hoi, ik kan een 10 gb kaartje kopen om op internet te surfen in spanje. Nu zeggen ze dat deze 10 gb niet gebruikt kunnen worden voor tethering. kan iemand daar iest zinnigs over zeggen?

  • Beste Pascal,

   Hier heb ik nog nooit gehoord. Wat ik wel eens heb gehoord, maar nooit echt zelf heb meegemaakt, is dat tethering wordt uitgezet op je telefoon door de provider. Nogmaals, ik weet dus niet of dit echt waar is, ik denk het zelf van niet.
   Een wifi router moet altijd werken.

   Met vriendelijke groet,
   Jean-Pierre

 21. Hoi Jean-Pierre,
  Ik snap het nog niet helemaal…..maar als ik een pre-paid kaartje koop voor die router waarom zou dat dan bijvoorbeeld 10 gb moeten zijn, want wifi is toch gratis?…ik snap dat je je bij een provider moet registreren, maar waar komen dan die data kosten vandaan als je wifi gebruikt?

  Gr Arnold.

  • Beste Arnold,

   Wifi is gratis!? Nee dat hoeft helemaal niet zo te zijn. In dit geval koop je een pre-paid kaartje waar je bijvoorbeeld een 10GB data bundel voor krijgt. Dit kaartje kun je in een telefoon stoppen en dan mag je voor 10GB data verbruiken. Waar ik het over heb is dat je dit kaartje in een Wifi router stopt waarmee je dus de mogelijkheid hebt om met meerdere apparaten gebruik te maken van datzelfde 10GB kaartje i.p.v. alleen maar je eigen telefoon. Je creëert dus een Wifi netwerk waarbij je gebruik maakt van het pre-paid kaartje. Dus is je 10GB data verkeerd op, dan heb je nog steeds een wifi connectie met je router, maar je zult niet meer kunnen internetten via de router.
   Is het nu wat duidelijker?

   Met vriendelijke groet,
   Jean-Pierre

 22. Beste jp,

  Dit artikel is waarschijnlijk al van enkele jaren geleden, maar ik vind het wel een top idee om een mobile route aan te schaffen. Mag ik vragen, om een beetje een indicatie te krijgen of het goedkoper is dan t mobile, hoelang je met 10 gb hebt gedaan en hoeveel zo’n kaartje ongeveer kost in het buitenland? Groet, Esther

  • Beste Esther,

   Ik ben toen 2 weken in Italie geweest en had heel de dag de router bij me. De kinderen keken er youtube filmpjes mee en het koste toen ongeveer 20 Euro meen ik. 10 GB was voor mij meer dan genoeg.

   Gr.
   Jean-Pierre

 23. Hallo Jan
  Ik heb het bericht gelezen.
  Ik heb zelf 2 van deze mifi routers.
  Een van kpn en een franse van orange.
  Deze werken goed maar in Nederland iets minder.
  In frankrijk werkt het heel goed.
  Nu mijn vraag welke instellingen moet je eventueel veranderen.
  Die van kpn kon ik niet gebruiken i. Frankrijk kpn zei wel dat deze simlock vrij was

 24. beste J.P

  Onlangs zag ik op mijn vakantie mijn buurman geregeld internetten, bij navraag bleek dat hij in het bezit was van een router. Ik heb je verhaal gelezen,en nu is mijn vraag wat ik aan data nodig heb om 20 dagen te kunnen internetten,hierbij denk aan ongeveer 5 uur per dag.Waarvan 3uur aan spelletjes .
  Als je wil dan graag een antwoord naar mijn mail.

  m.v.g Jan Naus

 25. ik wil met mijn wifi aparaat naar spanje is een wifi met allerlei stekkertjes kan ik die gebruiken via tv kontakt stekker
  aldaar hopende op een goede tip mvrgr martin

 26. Hallo,

  Het lijkt mij een goede oplossing, alleen ik heb een vraagje, wij gebruiken meer upload dan download, wij hebben dit nodig ivm werk. Het liefst zo veel mogelijk upload. Hoe kan ik dit aanpakken.

  mvg
  Ine

  Wil je mij misschien een antwoord in mijn prive mail geven

 27. Het lijkt me de oplossing want op de campings in Spanje is wifi een drama duur en slecht.
  Hier zou
  ik graag meer over weten,dus graag een reactie.
  Goed voor volgend jaar.
  Vast bednkt. Afz cor

  • Beste Cor,

   Ik zou je adviseren om naar een lokale mobile provider toe te gaan en daar een prepaid kaartje te kopen.

   Ik was nog relatief (€20) veel kwijt in Italie, maar dat kwam natuurlijk omdat ik perse 10GB wilde. Had ik 2 of 5GB genomen dan koste het haast niks meer.

   Vind je de investering van zo’n WIFI router teveel, dan kun je ook overwegen om een mobiele telefoon mee te nemen en daar het pre-paid kaartje in te stoppen. De meeste mobiele telefoons hebben tegenwoordig ook tethering. Dit betekend dat je de mobiele telefoon als WIFI router open zet.

   Veel succes en bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.