Nu gratis backupen naar de Cloud met Symform

Symform logo

Een mijn vorige artikel, waar ik een review schreef over “Symform Cloud Backup”, gaf ik aan dat je zonder kosten tot maximaal 200GB online kon backupen. Wilde je meer dan 200GB, dan kon je voor een klein bedrag onbeperkt backupen. Nu is het helemaal gratis! Symform heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd die zeker positief te noemen zijn. Hieronder een paar punten die ik heb kunnen constateren:

  • Overal performance NAS
  • Beschikbare ruimte
  • Beschikbaar voor Synology en Netgear

Overal performance NAS

De symform cloud backup dienst kon nog wel eens de overal performance van je NAS negatief beïnvloeden. Dit heeft mij wel eens aan het denken gezet om de dienst tijdelijk te stoppen totdat de problemen waren opgelost. Vanwege de snelle en goede feedback van hun support afdeling heb ik dit nooit gedaan en was het gelukkig snel verholpen.
Inmiddels is het performance probleem al een tijdje opgelost en maak ik nog steeds met veel plezier gebruik van deze dienst.

Beschikbare storage ruimte

Voorheen was het zo dat je tot 200GB online storage beschikbaar had tegen een verhouden van 1:1. Om 200GB in de cloud te backupen moest je dus ook 200GB ruimte beschikbaar stellen aan Symform voor andere gebruikers van deze dienst. Wilde je meer dan 200GB dan kon je voor een bedrag van 3,50 per maand onbeperkt backupen. Dit model is behoorlijk veranderd om het zo maar te zeggen, zie hieronder de nieuwe Symform Sotrage Graph.

New Symform Storage Graph

Ik vind dit een bijzonder positieve verandering. Voor mij geldt nu dat ik geen maandelijkse kosten heb, ik heb immers meer dan genoeg lege ruimte op mijn NAS 🙂

Voor de rest zijn alle instelmogelijkheden/settings hetzelfde gebleven. Wil je hier meer over weten, lees dan nog eens mijn eerdere artikel over “Symform Cloud Backup”.

Beschikbaar voor Synology en Netgear

Inmiddels is deze dienst ook beschikbaar voor andere merk NAS’en, waaronder die van Synology en Netgear. Wil je meer weten hoe je deze dienst hierop kan installeren/configureren, kijk dan op de volgende site met Symform User Guides.

 

UPDATE: Quantum heeft de Symform service stop gezet. Het is nu niet meer mogelijk deze te gebruiken. Lees hier het officiële persbericht.

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.