Mijndomein Review

Mijndomein ReviewMijndomein.nl, opgericht in 2003, is de voorloper op het gebied van webhosting in Nederland en geeft hieraan continue invulling door goed, goedkoop, betrouwbaar en laagdrempelig te zijn. Mijndomein.nl is met meer dan 500.000 geregistreerde domeinnamen en meer dan 160.000 klanten één van de grootste hostingprovider van Nederland en richt zich op een breed publiek, zowel particulieren als het bedrijfsleven. Mijndomein ambieert de goedkoopste en de beste te blijven en investeert hiervoor bewust in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het dienstenpakket. Naast diverse hosting pakketten en een website maker is het ook mogelijk om heel goedkoop een leaseauto te leasen.

♦ Naar MijnDomein.nl ♦

 

Domeinen registreren bij Mijndomein

Ik gebruik mijndomein met name voor het registreren van domeinnamen en het laten doorsturen van al het verkeer naar een ander IPadres. Op het moment dat ik dit schrijf heeft Mijndomein een actie lopen waarbij je een “.nu” domeinnaam met 14 euro korting kunt registreren. Ik moet eerlijk zeggen dat ikzelf geen “.nu” domeinnamen heb geregistreerd. Ik focus mijn eigen alleen op de “.nl, .com, .org en .net” domeinnamen, omdat deze beter scoren in de Google zoekmachine. Deze actie is voor mij dus op dit moment niet interessant.

Het is bij Mijndomein enorm eenvoudig om te checken of domeinen vrij zijn. Op de homepage tik je de domeinnaam in zonder extentie (dus geen .com of .nl) en er wordt dan automatisch gecontroleerd welke domeinextensies die je bij hun kunt registreren. Op deze manier hoef je niet los voor .com, .nl, .eu, .net, etc alles te controleren.

Hieronder zie je het resultaat van een domein check op “zomaareendomeincheck”.

Mijndomein - Domein check

Nu kun je heel eenvoudig per domeinextensie een pakket selecteren en hoeft dus niet voor elke domeinextensie een nieuwe check te doen. Ik registreer zelf erg veel domeinen bij Mijndomein en vind dit dan ook erg praktisch. Daarnaast is het ook nog zo dat je voor elk geregistreerd domein, zonder meerprijs, de dns settings kunt aanpassen. Bij veel partijen moet je een extra pakket aanschaffen waardoor je onder de streep dan toch weer duurder uit bent. Vaak betaal je bij andere partijen, het eerste jaar, heel erg weinig voor de domeinregistratie en alle jaren daarna een heel stuk meer. Mijndomein vind ik daarin heel erg transparant.

♦ Leg nu je domein vast bij MijnDomein.nl ♦

 

Hosting bij Mijndomein

De hostingprijzen van Mijndomein gaan net zoals de domeinnaan ook per jaar en zijn erg laag. Per jaar betaal je 29 euro wat net iets meer is dan 2,40 euro per maand. Je ziet dus wel dat je voor een heel klein bedrag tegenwoordig al je website online kunt zetten. Bij dit pakket krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om 10 MySQL databases te gebruiken, erg handig wanneer je pakketen zoals WordPress of Joomla wilt gebruiken. Een must als je een affiliate website of niche website wilt maken. Initieel krijg je 1 GB webruimte en elk opvolgend jaar krijg je er weer 1 GB bij. Daarnaast heb je onbeperkte bandbreedte, erg handig en geen verborgen kosten dus.

♦ Sluit een Webhosting pakket (29 euro) af bij MijnDomein.nl ♦

 

Het controlepannel van Mijndomein

Mijndomein Controlepannel

Het controlepaneel van Mijndomein is er eenvoudig te bedienen en heel overzichtelijk. Hier kunnen we alles instellen van het installeren van extra software, databases maken en beheren tot het aanpassen van de DNS instellingen. Je ziet duidelijk welke domeinen je geregistreerd hebt, wat de status van deze domeinen is en wanneer de volgende factuur verschijnt.

De support van Mijndomein

De support van Mijndomein is snel en adequaat. Elke keer wanneer ik ze een vraag heb gesteld, krijg ik netjes binnen 24 uur een passend antwoord. Via de knop “Help” bovenaan het scherm kun je zoeken naar het onderwerp van jou vraag. Kun je geen passende vraag/antwoord vinden, dan kun je via die weg ook altijd een nieuwe vraag stellen aan een support medewerker. Er is dus geen support mogelijk via de telefoon. De reden die ze hiervoor aangeven is vanwege kostenbesparing. Hierdoor kunnen ze de prijzen van hun producten natuurlijk wel scherp aanbieden. Ik zie het zeker niet als een nadeel, maar kan me voorstellen dat je dit als een negatief punt ervaard bij je overweging.

Conclusie

Mijndomein is een prima hostingpartij, en bieden prima diensten voor een nette prijs. Zelf gebruik ik Mijndomein met name voor het registreren van domeinen en het doorsturen van het IP verkeer. Elk domein dat ik registreer kan ik heel overzichtelijk bijhouden vanaf 1 account waardoor ik direct een goed overzicht heb. Ik raad Mijndomein absoluut aan vanwege zijn snelheid, betrouwbaarheid, uitgebreide mogelijkheden en voor de mooie prijs. Het enige nadeel wat ik me nog voor kan stellen is dat ze geen support lijn hebben.

Wil je allen maar domeinen vastleggen en er verder niks mee doen, dan raad ik je aan toch nog eens verder te kijken. Er zijn andere partijen waarbij je puur en alleen je domein kunt registeren voor minder geld. Wil je uiteindelijk toch meer dan ben je waarschijnlijk toch meer geld kwijt dan bij Mijndomein. Kijk dus goed naar de mogelijkheden en zorg dat je weer wat je met je naam wilt doen.

♦ Naar MijnDomein.nl ♦

 

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.