Gratis online Microsoft Trainingen via Microsoft Virtual Academy

Microsoft heeft een online omgeving waar je gratis online Microsoft Trainingen kunt volgen die gegeven worden door Microsoft Experts. Het heet Microsoft Virtual Academy (MVA) en is toegankelijk voor iedereen. De enige voorwaarde is dat je een Microsoft Live account moet hebben. Heb je dit niet dan kun je dit gewoon online aanmaken zonder enige kosten.

De wereld om ons heen veranderd snel. Het is dus zaak om een beetje bij te blijven. Daarom raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen.

Microsoft Virtual Academy Overzicht Scherm

Als je naar de Microsoft Virtual Academy omgeving gaat krijg je het volgende te zien:

Microsoft Virtual Academy Start Screen

Detail scherm Internet of Things (IoT) training

Je kunt dan door bovenstaande categorieën heen bladeren om de trainingen in die categorie te bekijken of je kunt zoeken zie het zoekscherm door bepaalde keywords in te voeren. Wanneer je bijvoorbeeld op een training hebt geklikt  krijg je alle details van die training te zien en krijg je ook een idee hoelang de training duurt. Onderstaande voorbeeld is bijvoorbeeld een Internet Of Things (IoT) training die bijvoorbeeld 4 uur duurt en bestaat uit 9 modules en 8 korte examens.

Internet of Things Training Details

Microsoft Virtual Academy Dashboard

Als je een interessante training gevonden hebt kun je hem aan je “learning plan” toevoegen. Door dan vervolgens naar je dashboard te gaan krijg je een overzicht van hoeveel punten je al verdient hebt. Een training bestaat uit een aantal onderdelen en een aantal korte examens. Elke keer als je een onderdeel hebt afgerond/beluistert of een examen hebt gehaald, krijg je punten.

Microsoft Virtual Academy Dashboard

In je dashboard kun je dus naast je aantal punten wat je al hebt verdient, dus ook nog zien welke trainingen je hebt toegevoegd aan je learning plan, met welke trainingen je bezig bent op dit moment en welke trainingen je volledig hebt afgerond.

Een leuke bijkomstigheid is dat wanneer je een training hebt afgerond, je de mogelijkheid hebt om een certificaat te downloaden wat aangeeft dat je deze training met succes hebt gehaald.

Doe er je voordeel mee zou ik zeggen 🙂

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.