WordPress Plugins

WordPress is een super CMS systeem en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. Laatst hoorde ik zelfs dat 19% van alle websites draaien op basis van WordPress. Ondanks dat het zoveel gebruikt wordt en waarschijnlijk ook omdat het opensource is, is het nog steeds niet compleet/perfect.

Omdat het niet perfect is , is het een must om nog wat extra plug-ins te installeren. Hieronder een overzicht van een aantal plugins die ik echt een must vind om te gebruiken.

Broken Link Checker

Het is heel erg slordig wanneer je verwijzingen ergens in je website hebt staan die niet meer werken. Deze plug-in controleert alle verwijzingen en geeft je automatisch een melding wanneer een bepaalde url niet meer werkt.

Comment Reply Notification

Contact houden met je bezoekers is bijzonder belangrijk, vooral als ze een reactie achter laten of je website.
Deze plug-in zorgt ervoor dat wanneer een bezoek een reactie achterlaat hij automatisch een mail krijgt wanneer er weer een reactie op zijn reactie is geplaatst.
Aangezien wij mensen nieuwsgierig zijn, zal deze bezoeker natuurlijk weer even naar de reactie gaan kijken en wellicht ook weer naar andere pagina’s.

Redirection

Deze plug-in is erg handig wanneer je op een bepaald moment url’s heb veranderd in WordPress. Google indexeert niet alla minuut, wat inhoud dat wanneer gebruikers op een link klikken die is verplaatst ze normaal gesproken een html foutmelding zouden krijgen.
Met deze plug-in kun je ervoor zorgen dat je oude url ge-redirect wordt naar de nieuwe url. De gebruiker krijgt dan dus gewoon de content te zien zonder dat hij in de gaten heeft dat de url eigenlijk veranderd is.

Revision Control

WordPress maakt standaard revisions aan op het moment dat je op de opslaan knop klikt. Wanneer je dus vaak op de opslaan knop klikt heb je zo een heleboel revisions te pakken.
Je kunt je voorstellen wat voor effect dit op de database zal hebben. Nutteloos in de meeste gevallen, want hoe vaak komt het voor dat je dat je bijvoorbeeld 10 revisions terug wil kijken?
Met deze plug-in kun je het maximaal aantal revisions instellen en dit kan je behoorlijk wat database ruimte schelen wat zeker de performance positief kan beïnvloeden.

Simple URLs

Maak je wel eens gebruik van affiliate links in je artikelen, dan is het raadzaam om deze voor Google te verbergen. Google vind het namelijk niet zo leuk wanneer je dit doet.
Deze plug-in zorgt ervoor dat je url’s er mooi uitzien wat weer goed is voor Google. Klik je op een url, dan zorgt de plug-in ervoor dat er een redirect wordt gedaan naar de echte url.
Daarnaast zie je in 1 opslag hoe vaak er al op de url is geklikt.

WordPress Ping Optimizer

WordPress houd automatisch bepaalde sites op de hoogte wanneer jij iets wijzigt op je site. Dit doet hij elke keer wanneer je op de opslaan knop drukt. Dit wordt vaak gezien als een ping spammer en zorgt ervoor dat je uiteindelijk wordt gebanned. Deze plugin zorgt ervoor dat hij alleen een bericht verstuurd op het moment dat je iets volledig niet post.

WordPress SEO

Dit is de meest belangrijke plug-in die er bestaat. Deze heeft namelijk de meeste invloed op Google. Als je deze goed gebruikt zul je hoger gaan komen in Google. Echt een must als je gratis verkeer op je site wil hebben.

WP Clicks

Een van de gouden regels is “Meten is weten”. Hiervoor zijn er verschillende tools op de markt welke je hierbij helpen.
Door namelijk het gedrag van de bezoekers te analyseren kun je veel betere verkoop resultaten behalen.
Veel tools laten zien op welke pagina een bezoeker binnenkomt en naar welke pagina hij vervolgens weer gaat.
De WP Clicks plug-in gaat nog een stapje verder. Hij filmt namelijk het gedrag van de gebruiken. Het resultaat hiervan is dat je precies ziet hoe je bezoeker over de pagina scrolled, waar hij lang blijft stilstaan en op welke links hij klikt.

WP Super Cache

Deze plug-in zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk wordt gecached, waardoor de bezoeker de pagina’s veel sneller voor zijn neus krijgt. Simpel gezegd wat er gebeurt is, dat een gebruiker een bepaalde pagina oproept.
Uiteindelijk komt in WordPress het verzoek binnen om de pagina te creëren. Hiervoor moet hij een aantal dingen ophalen uit zijn database, denk aan teksten en wellicht ook plaatjes.
Uiteindelijk krijgt de bezoeker de pagina voor zijn neus. Stel dat er 1 minuut later weer een andere bezoeker dezelfde pagina bezoekt, dan zorgt deze plug-in ervoor dat niet weer alle stappen worden uitgevoerd om uiteindelijk de pagina te kunnen terug geven.
Nee dit wordt gecached en ineens terug gegeven aan de bezoeker.

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.