Handboek: Toegankelijk schrijven voor het Web

Handboek: Toegankelijk schrijven voor het Web

Ben je op zoek naar informatie en hulp bij het schrijven van teksten die toegankelijk, begrijpelijk en vindbaar zijn, dan is het Handboek: Toegankelijk schrijven voor het Web wellicht wel iets voor u. Het handboek is gratis te downloaden en wordt regelmatig bijgewerkt.

Het handboek is ontstaan vanuit het perspectief van toegankelijkheid. Toegankelijk schrijven betekent het inrichten van je content, zodat ook mensen met een beperking er gebruik van kunnen maken.

Waar ze al snel achter kwamen is dat toegankelijk schrijven ook vindbaar schrijven is. En ook begrijpelijk schrijven. En daarmee ook gebruiksvriendelijk schrijven. Alle richtlijnen die in het handboek staan zijn goed voor alle type bezoekers, zelfs de robots van Google. Je hoeft je schrijven niet aan te passen aan een blinde, of aan een zoekmachine (die ook blind is) of aan een hoogopgeleide doelgroep. De regels blijven hetzelfde.

Klik hier om het Handboek: Toegankelijk schrijven voor het Web te downloaden. Het is helemaal gratis.

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.