Domeinnaam Registreren

Een domeinnaam registreren is eigenlijk heel erg eenvoudig. Kies een partij waar je vertrouwen in hebt en binnen een paar klikken heb je je gewenste domein vastgelegd met alle extensies (.nl/.com/.eu/.net etc) die je maar wilt.

In mijn blogbericht van Mijndomein Review, kun je bijvoorbeeld zien hoe dit bij MijnDomein.nl gaat.

Er hangt echter wel een prijskaartje aan, want een domein registreren is namelijk niet gratis. En aangezien je letterlijk honderden bedrijven hebt waar je een domein kunt vastleggen, kan het voor een leek lastig zijn om de juiste partij te kiezen.
Daarom hieronder een overzicht van een paar hele bekende (grote betrouwbare) partijen in Nederland met de nette prijzen.

(Dit van de prijzen van het moment van schrijven van deze post, voor actuele prijzen zul je de sites zelf moeten bezoeken)

DOMEIN EXTENSIES
BEDRIJF .NL .COM .NET .EU
MijnDomein € 9,00 € 12,00 € 12,00 € 9,00
Versio € 3,49 € 7,49 € 6,49 € 0,99
YourHosting € 1,00 € 7,00 € 7,75 € 5,75
TransIP € 3,99 € 6,99 € 6,99 € 7,99

Bovenstaande prijzen, zijn prijzen voor het vastleggen van een domein voor het eerste jaar.

YourHosting en TransIP rekenen voor verlenging van een domein totaal andere prijzen. Ik raad daarom ook sterk aan om domeinen die je langer wilt houden, te registreren bij Versio. Ik heb hier al meerdere jaren ervaring mee en ondertussen heb ik bijna al mijn domeinen bij hun geregistreerd.

Klik hier om naar de website van Versio te gaan.

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.