Wat is Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een samenwerkingsverband tussen twee partijen waarbij de ene partij de andere promoot op commissiebasis.

Bijvoorbeeld:
FreelyIT verkoopt een digitaal product (ebook, online training etc) op het internet voor 79 euro. Nu is er een persoon die het product van FreelyIT promoot op internet. Dit promoten kan bijvoorbeeld via een aparte website, twitter, facebook, LinkedIn of door gebruik te maken van zijn eigen email lijst. Telkens wanneer deze persoon een verkoop realiseert ontvangt hij 39 euro van de 79 euro die het daadwerkelijke product kost. De reserende 40 euro is voor FreelyIT.
 
Dit is een veelgebruikte vorm van marketing op het internet en wordt tegenwoordig door heel veel bedrijven toegepast die online producten of diensten verkopen. De verkopen van de affiliate worden via affiliate marketing systemen automatisch bijgehouden. De gemaakte opbrengsten worden automatisch verdeeld tussen, in dit geval FreelyIT en de affiliate.
 

Waarom zou je dit als bedrijf nu doen?

FreelyIT heeft als voordeel dat het veel meer verkopen realiseerd doordat het product via andere netwerken ook wordt aangeboden. Het product heeft nu ineens een veel groter bereik van potentiele kopers. Het voordeel van de affiliate is dat hijzelf helemaal geen product, business, klantenservice etc nodig heeft om toch geld te kunnen verdienen.

FreelyIT laat dus eigenlijk de marketingwerkzaamheden over aan de affiliate en de affiliate wordt pas beloond wanneer hij slaagt -> No cure no pay

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.