Hoeveel commissie geef je een affiliate?

Wanneer je met affiliate marketing wilt gaan beginnen zul je goed moeten nadenken over welke commissie je wilt afstaan voor je affiliates. Je zult ze iets goeds moeten bieden willen ze voor jou voor de volle 100% aan het werk gaan. Hoe hoger hun commissie, hoe harder ze hun best zullen doen.

Gangbare affiliate commissie

Met affiliate marketing is het gangbaar dat je een affiliate meer dan 50% van je winst per verkoop geeft als het gaat om digitale producten. Ik hoor je al denken, dat is absurd veel. Maar vergeet niet dat die affiliate verkopen voor jou gaat realiseren die je zelf nooit had binnengehaald. Je houd dus 50% over van winst die je zonder je affiliate nooit had gerealiseerd. Beter iets dan niets.

Hogere commisie is meer affiliates

Hoe hoger de commissie is die je beloofd aan affiliates, des te meer affiliates er voor je aan het werk zullen gaan. Goede affiliates zoeken namelijk naar producten met de hoogste commissies, zodat ze die kunnen promoten om zo het meeste over te kunnen houden. Je zult ook zien dat wanneer je een hoge affiliate commissie bied, de affiliates harder voor je zullen werken. Je verdienen namelijk meer en zijn dus eerder geneigd om harder voor je te werken.

Haal meer uit je affiliates

Wanneer je gebruikt maakt van affiliates is het slim om meer uit de bezoekers te halen die je van je affiliate krijgt dan alleen maar die ene verkoop. Probeer ervoor te zorgen dat ze zich bijvoorbeeld ook abonneren op je nieuwsbrief om later ook email marketing te kunnen gaan toepassen en zo je business verder te kunnen uitbreiden.

About Jean-Pierre Broeders

Jean-Pierre Broeders is sinds 2000 werkzaam als software engineer. Sinds 2006 heeft hij een eigen bedrijf genaamd FreelyIT waar hij als freelancer opdrachten uitvoert in de rol van senior .NET developer, consultant en integratie specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.